Inotul pentru toti la Obswim

Copiii care suferă de autism, sindrom Down, deficit de atenţie sau dificultăţi de învăţare pot încerca inotul ca terapie in cadrul orelor Obswim. Jocul în apă le îmbunătăţeşte aptitudinile motorii, le facilitează interacţiunea cu alţi copii şi creşte încrederea în propria persoană.
Inotul are un rol deosebit, foarte important în dezvoltarea fizică şi psihică. Felul în care instructorii de inot de la Obswim lucreaza cu acesti copii este adaptat la nevoile fiecaruia.
Inotul folosit ca si instrument terapeutic poate ajuta la dobandirea abilitatilor de siguranta, dezvoltarea abilitatilor motorii prin imbunatatirea abilitatilor de inot, cresterea increderii in sine, cresterea calitatii somnului (energia este consumata in timpul zilei la bazin. Datorita faptului ca la piscina de exemplu, exista distrageri minime, si ei vor fi un pic mai relaxati si se vor concentra mai usor.
Cu ajutorul inotului se poate reduce compotamentul agitat, se poate imbunatati concentrarea, se pot reduce comportamentele de auto-stimulare, si chiar ajuta la modificarea calitatii somnului. Acest lucru poate ajuta la reducerea comportamentelor dificile la copiii cu deficiente. Realist, nici un lucru nu va rezolva problemele de comportament ale copilului, dar miscarea poate ajuta intr-o anumita masura si  acest lucru este si o activitate constructiva buna pentru a umple timpul copilului .
Daca sunteti interesat de inot ca si parte a terapiei, puteti opta pentru un program special pentru copilul dumneavoastra. La Obswim veti gasi un instructor de la care sa invete si puteti ramane si dvs in preajma, incurajandu-l sa inoate. S-a constatat ca piscinele  interioare au mai putini factori care sa-i distraga si atunci este mai simplu si pentru ei si pentru dvs.
Indiferent de stilul pe care il alegeti, exista beneficii  enorme dupa  ceva vreme. Efectul maxim se observa daca veti duce copiii sa inoate de mai multe ori pe saptamana.

Va asteptam cu drag la bazin!

 

No Replies to "Inotul pentru toti la Obswim"