Inotul pentru toti

Acest proiect isi propune reintegrarea copiilor cu probleme in societate prin sport si consta intr-o ora de inot pe saptamana creata special pentru ei. Programul se adreseaza tuturor copiilor cu dizabilitati ce doresc ca prin miscare sa aduca un plus in evolutia terapiei. Totodata nu neglijam copiii neajutorati (casele de copii) ce pot fi tinere sperante, dorindu-ne sa le oferim sansa de a se integra mai usor in societate

Tocmai de aceea, un start pozitiv contribuie la o dezvoltare ”inteligenta”. Inotul este folosit nu doar ca activitate de recreere, ci si in scopuri terapeutice. Aceasta se datoreaza mai ales pozitiilor corpului in inot, solicitarea mai intensa a cailor respiratorii si nu in ultimul rand datorita apei.

Cercetatorii au demonstrat ca practicarea regulata a inotului contribuie la vindecarea multor boli precum astm (prin antreanrea respiratiei), hernie de disc, dizabilitati fizice si motorii, autism si alte dureri musculare si articulare.

Inotul nu trebuie sa lipseasca din programul celor care au probleme cu coloana vertebrala (cifoza, lordoza, scolioza), precum si al celor cu afectiuni cardiovasculare sau reumatice. Avantajul unei astfel de activitati consta in solicitarea scazuta a oaselor, a ligamentelor si a tendoanelor.

Datorita miscarilor libere din apa, copiii vor capata mai multa incredere in sine si vor fi mai independenti.

Aceasta activitate are efecte stimulatoare:

  • asupra cresterii si dezvoltarii fizice,
  • asupra dezvoltării psihomotorii,
  • asupra cresterii capacitatii de concentrare,
  • asupra cresterii imunitatii,
  • asupra cresterii rezistentei si imbunatatirii functionalitatii aparatului cardio-vascular

Motivarea, provocarea, recompensarea, calauzirea si educarea copilului prin acest proces necesita un mentor care sa-si stabileasca obiective realiste, sa aiba cunostintele, experienta si resursele necesare pentru a pune in practica un program adecvat.

Cei ce doresc sa ne fie alaturi in acest proiect ne pot contact la numarul de telefon 0728122251 sau ne pot comunica datele de contact si va vom contacta noi.